Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

27 procent av de svarande bostadsrättsföreningarna planerar att investera i laddstationer/laddstolpar till elbilar

Laddstationer/laddstolpar till elbilar är den vanligaste planerade investeringen bland bostadsrättsföreningarna visar ny kartläggning av Byggfakta - Bostadsfakta 2022

Bostadsrättsföreningarnas planerade investeringar är på många sätt tecken i tiden och på topplistan av de vanligaste svaren från årets kartläggning, Byggfaktas Bostadsfakta 2022, återfinns mycket som hör till området el- och energibesparingar. Att föreningarna ser över lån och säkerhet kan också sägas vara typiska tecken av den tid vi lever i hösten 2022.

Ny rapport från Byggfakta om framflyttade projekt och orsakerna bakom - dessutom statistik om nya projektplaner och byggstarter.

Rekordfå nya projektplaner samtidigt som byggstartsvolymen minskar och projekt flyttas fram - ny rapport från Byggfakta där även orsakerna bakom ändrade projektplaner lyfts fram

Byggstartsvolymen april-augusti 2022 ner nio procent samtidigt som antalet helt nya projektplaner visar lägsta på över 10 år. För 35 procent av de undersökta projekten i rapporten har byggstarten flyttats fram eller ställts in. Hälften av de framflyttade byggstarterna beror främst på orsaker relaterade till kriget i Ukraina och dess följdeffekter. Ladda ner hela rapporten utan kostnad.

Visa mer

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.