Gå direkt till innehåll
Byggfakta DOCU har sammanställt de mest besökta leverantörerna 2022 i Nordens största digitala produktkatalog för byggmaterial. Stadsmöbler och våtrumsprodukter ligger i topp.
Byggfakta DOCU har sammanställt de mest besökta leverantörerna 2022 i Nordens största digitala produktkatalog för byggmaterial. Stadsmöbler och våtrumsprodukter ligger i topp.

Pressmeddelande -

De ”hetaste” leverantörerna 2022 – Stadsmöbler toppar Byggfakta DOCU:s lista

Möbler och våtrum lockade mest 2022. Det framgår när Byggfakta Docu presenterar listan över de mest eftersökta leverantörerna förra året. Vestre, norsk leverantör av stadsmöbler, toppar återigen, medan våtrumsleverantören Wedi står för den största skrällen med en klättring från 55:e till andra plats.

Byggfakta DOCU har sammanställt de mest besökta leverantörerna 2022 i Nordens största digitala produktkatalog för byggmaterial.

Vestre, norsk tillverkare av stadsmöbler, toppar återigen listan över de mest eftersökta leverantörerna. I sortimentet finns allt från parkbänkar- och bord till papperskorgar och cykelställ. Även 2021 var Vestre den ”hetaste” leverantören.

Tilltalande design, hög kvalitet, ett ambitiöst hållbarhetsarbete samt egen tillverkning och försäljning ligger bakom framgångarna, menar Ronny Jonsson, försäljnings- och projektkonsult för Vestre i Sverige.

– Vi har tagit fram EPD:er och livscykelanalyser för alla våra produkter där det bland annat går att få fram mätetal för utsläpp, vilket underlättar för kunder. Vi har märkt av ett stort intresse för vårt hållbarhetsarbete och det är tacksamt att det går att finna all den här informationen om våra produkter samlad på er sajt, säger Ronny Jonsson.

Enligt Caroline Weinberg, affärsområdesansvarig på Byggfakta Docu, handlar mycket om att ha dokumentationen på plats så att besökarna hittar den information de söker.

– Under hösten 2022 adderade vi EPD:er (miljövarudeklarationer) till vår dokumentation, och de senaste sex månaderna ser vi sett ökat intresse för just hållbarhet, säger hon.

Den tyska koncernen Wedi, som erbjuder produkter och system anpassade för bad- och våtrum, är 2022 års raket som klättrat från plats 55 till en andraplats.

– Vi är mycket glada över att våra produkter varit så populära så vi lyckats ta andraplatsen 2022. Självklart går vi för förstaplatsen 2023, säger Lasse Ervolder, ansvarig för Wedi Skandinavien.

Även Mora armatur har gjort en stark klättring på rankinglistan, från en 235:e plats 2020 till plats 21 2022 på listan över de mest eftersökta leverantörerna. De senaste årens omvärldsfaktorer kan vara en bidragande förklaring till det ökade intresset för Mora armaturs produkter.

  – Jag tror att pandemin har fått upp ögonen på gemene man när det gäller svenska varor rent generellt, man inser hur sårbara vi är och att det är viktigt att behålla en inhemsk stark industri. Energikrisen har så klart bidragit till folks medvetande om att spara på våra naturtillgångar och att det kan kopplas till egna plånboken. Just kombinationen av att våra produkter kan ge ett inredningslyft i kök och badrum och samtidigt göra att kostnaderna minskar är en win-win för oss och för konsumenten, säger Marina Morell, varumärkeschef på Mora Armatur.

  BGFIX, som levererar produkter för säkrare byggarbetsplatser, är med på Byggfakta DOCU:s topplista för första gången.

  – Det yttre skalskyddet på en arbetsplats är alltid viktigt för att hålla obehöriga ute från byggarbetsplatsen. Sedan står säkerhet för byggarbetaren högt på agendan, tyvärr så har vi alldeles för många arbetsplatsolyckor på byggarbetsplatser i Sverige, kommenterar Allan Lidbeck, marknads- och försäljningsansvarig på företaget, den hedervärda sjätteplatsen.


  För mer information: Kontakta Caroline Weinberg, Byggfakta DOCU, caroline.weinberg@byggfakta.se, telefon: 0651 76 04 28.

  Om Byggfakta DOCU

  • Byggfakta DOCU matchar byggherrar, fastighetsägare, byggkonsulter, föreskrivare, projektörer, arkitekter, konstruktörer, installationskonsulter, inredningsarkitekter, byggföretag och underentreprenörer med relevanta tillverkare och leverantörer.
  • Byggfakta DOCU ger möjligheter för leverantörer att marknadsföra sig och finnas sökbara för proffsen på projektmarknaden - och möjligheter för proffsen att hitta de leverantörer, produkter och lösningar med tillhörande dokument, CAD-detaljer, miljömärkningar eller referensprojekt som de behöver till sina projekt.

  Gå in själv och sök vad du behöver på https://www.byggfaktadocu.se/

  Finns du som leverantör inte med på topplistan nedan eller kanske inte ens med på Byggfakta DOCU? Kontakta oss så berättar vi hur du under 2023 kan bli en av de hetaste leverantörerna för proffsen på projektmarknaden.

  Topp 100, de mest eftersökta leverantörer hos Byggfakta DOCU 2022:

  Plats Mest besökta leverantörerna - ByggfaktaDOCU under 2022
  1 Vestre AB
  2 Wedi GmbH Sverige
  3 Kinnarps
  4 Joma AB
  5 PLW Gruppen AB
  6 BGFIX AB
  7 Vauni AB
  8 Heno AB
  9 Cembrit AB
  10 Sekelskifte AB
  11 RZ Olda Innovation AB
  12 AB Blidsbergs Mekaniska Verkstad
  13 Franke Futurum AB
  14 Contura
  15 Byggma Group AB
  16 Villeroy & Boch Gustavsberg AB
  17 Pretec AB
  18 Skandinaviska Områdesskydd AB
  19 Olive Sverige AB
  20 Protega AB
  21 Mora Armatur
  22 BEWI Insulation Scandinavia
  23 GH Form
  24 Smekab Citylife - Saferoad Smekab AB
  25 Sioo Wood Protection AB
  26 JOM / Järn i offentlig miljö
  27 Helaform Sverige AB
  28 PMH International AB
  29 Team Tejbrant AB
  30 TECE Sverige AB
  31 Cibes Lift AB
  32 ACSS Interior Solutions AB
  33 Cosentino Scandinavia AB
  34 NIBE Energy Systems
  35 Isola
  36 ATAB-Trappan AB
  37 Kingspan Insulation AB
  38 FOAMGLAS Nordic AB
  39 Gerflor Scandinavia AS
  40 Aprobo AB
  41 HOPPE Nordic Countries Oy
  42 PWS Nordic AB
  43 Scanlight System AB
  44 Wienerberger AB
  45 Weland AB
  46 Komproment
  47 HAGS Aneby AB
  48 Sunparadise Sverige AB
  49 Laufen Sverige AB
  50 Kingspan AB
  51 Ovella Systems Oy
  52 Gustafs Scandinavia AB
  53 Lindab Sverige AB
  54 Assa Abloy Opening Solutions Sweden AB
  55 Paroc AB
  56 Luxway Nordic AB
  57 TTM Energiprodukter AB
  58 Enertech AB CTC
  59 PREFA Sverige AB
  60 StyRa & KD Solskydd AB
  61 Strihl Scandinavia
  62 ABC Solutions AB
  63 Svalson AB
  64 Svenska Lumon AB
  65 Marbodal AB
  66 Saferoad Sverige AB
  67 GPP Perimeter Protection AB
  68 Lättelement AB
  69 Baseco Golv AB
  70 Northcone AB
  71 San Sac AB
  72 Skyddsprodukter i Sverige AB
  73 Lekolar AB Inredning
  74 Purso AB
  75 Fjäråskupan AB
  76 Ensto Building Systems AB
  77 Protan AB
  78 Duravit Sweden AB
  79 ILOQ Sverige AB
  80 Steni Sverige AB
  81 AJ Produkter AB
  82 Unisport Sverige AB
  83 Sto Scandinavia AB
  84 Flooré AB
  85 Stenentreprenader I Hessleholm AB
  86 S:T ERIKS
  87 Kalea Lifts AB
  88 Intergate AB
  89 Formica Skandinavien AB
  90 Dala Cement AB
  91 c3c Engineering
  92 Abetong AB
  93 Grundfos AB
  94 IAC Acoustics A/S
  95 ViaCon AB
  96 Blixbo Cementvarufabrik AB
  97 Weber, Saint-Gobain Sweden AB
  98 Schüco International KG Tyskland Filial Sverige
  99 Leviat
  100 Gyproc, Saint-Gobain Sweden AB

  Ämnen

  Kategorier


  MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet.

  Din GO-TO GUY inom försäljning, marknadsföring, anbud, inköp och beslutsstöd. Du får tillgång till Nordens största projektdatabas och marknadsplattform med relaterade företag och beslutsfattare. Du kan nå, fråga och påverka dem via marknadens mest använda tjänster för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden.

  Din MATCHMAKER – vi matchar ihop dig med rätt affärspartners oavsett om du är köpare, säljare, föreskrivare eller påverkare. På köpet bidrar vi tillsammans till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.


  BYGGFAKTA Group med våra varumärken BYGGFAKTA, BYGGFAKTA DOCU, SVERIGE BYGGER, BYGGVÄRLDEN, CITYMARK, BYGGFAKTA TENDER, HUSGUIDEN, ALLT OM BOSTAD m fl. finns på plats i Hälsingland (Ljusdal och Glada Hudik) samt i Stockholm. Koncernen finns i hela Norden och stora delar av Europa.

  Du når oss på telefon 0651-55 25 00 eller info@byggfakta.se

  Kontakter

  Susanne Bengtsson

  Susanne Bengtsson

  Presskontakt Presskontakt 070-6161112

  MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

  Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.