Gå direkt till innehåll
27 procent av de svarande bostadsrättsföreningarna planerar att investera i laddstationer/laddstolpar till elbilar
27 procent av de svarande bostadsrättsföreningarna planerar att investera i laddstationer/laddstolpar till elbilar

Pressmeddelande -

Laddstationer/laddstolpar till elbilar är den vanligaste planerade investeringen bland bostadsrättsföreningarna visar ny kartläggning av Byggfakta - Bostadsfakta 2022

Bostadsrättsföreningarnas planerade investeringar är på många sätt tecken i tiden och på topplistan av de vanligaste svaren från årets kartläggning, Byggfaktas Bostadsfakta 2022, återfinns mycket som hör till området el- och energibesparingar. Att föreningarna ser över lån och säkerhet i entréer kan också sägas vara typiska tecken av den tid vi lever i hösten 2022.

Var 10:e år behöver bostadsrättsföreningarna även uppdatera sina energideklarationer och i årets kartläggning är det 5 procent av de svarande föreningarna som behöver göra det. Fyra procent av de svarande ska även se över sina skyddsrum och planerar någon form av åtgärder i sina skyddsrum. Här kan du få svar på hur många BRF som planerar den typ av investering eller renoveringsåtgärd som matchar ditt verksamhetsområde.

Topplistan med de vanligaste investeringsplanerna bland de svarande bostadsrättsföreningarna i årets Bostadsfakta

Placering Typ av investering/åtgärd som planeras av bostadsrättsföreningarna Andel av de svarande BRF
1. Laddstationer/laddstolpar för elbilar 27 %
2. OVK-besiktning 26 %
3. "Energibesparande åtgärder" 23 %
4. Solceller/solpaneler 18 %
5. Fasadarbeten 18 %
6. Målning utomhus 17 %
7. Elinstallationsarbeten inkl. belysning 15 %
8. Dörrar (entré, ytter, inner, lägenhets, säkerhets etc.) 14 %
9. Spolning av stammar 14 %
10. Fönster (byten, renoveringar) 13 %
11. Takarbeten 13 %
12. Se över avtal med elbolag 12 %
13. Se över banklån 11 %
14. Balkonger (nya, inglasningar, renoveringar) 10 %
15. Porttelefon, kodlås, passersystem, låssystem 10 %
16. Grönytor, trädgård, växter 10 %
17. Tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp 9 %
18. Avfallshantering 7 %
19. Ventilationsarbeten 7 %
20. Tapetsering 7 %
21. Radiatorer, termostater 7 %
22. Asfaltering 7 %
23. Hissrenovering 6 %
24. Målning inomhus 6 %
25. Energideklaration 5 %

Källa: Bostadsfakta 2022 från Byggfakta, kartläggning bland svarande bostadsrättsföreningar med minst 10 lägenheter. Statistiken bygger på de drygt 600 första svaren vi fått in och analyserat i årets kartläggning.

Vill du veta hur många bostadsrättsföreningar som planerar åtgärder som matchar ditt intresse - inom ditt verksamhetsområde?

Fyll i intresseformuläret här så får du veta.

Utöver de vanligaste svaren på planerade investeringar i topplistan finns mängder av andra planerade åtgärder. Exempelvis installation av nya hissar, stambyten, spolning av dagvattenledningar, installation av bredband/fiber, relining, städavtal, cykelställ, utemiljö, utemöbler, värmepumpar, försäkringar, staket, dräneringar och lekplatsutrustning med mera.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet.

Din GO-TO GUY inom försäljning, marknadsföring, anbud, inköp och beslutsstöd. Du får tillgång till Nordens största projektdatabas och marknadsplattform med relaterade företag och beslutsfattare. Du kan nå, fråga och påverka dem via marknadens mest använda tjänster för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden.

Din MATCHMAKER – vi matchar ihop dig med rätt affärspartners oavsett om du är köpare, säljare, föreskrivare eller påverkare. På köpet bidrar vi tillsammans till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.


BYGGFAKTA Group med våra varumärken BYGGFAKTA, BYGGFAKTA DOCU, SVERIGE BYGGER, BYGGVÄRLDEN, CITYMARK, BYGGFAKTA TENDER, HUSGUIDEN, ALLT OM BOSTAD m fl. finns på plats i Hälsingland (Ljusdal och Glada Hudik) samt i Stockholm. Koncernen finns i hela Norden och stora delar av Europa.

Du når oss på telefon 0651-55 25 00 eller info@byggfakta.se

Kontakter

Peter Åhs

Peter Åhs

Presskontakt Marknads- och affärsutveckling Byggfakta Sverige Sverige 0650-40 28 00 LinkedIn
Susanne Bengtsson

Susanne Bengtsson

Presskontakt Presskontakt 070-6161112

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.