Gå direkt till innehåll
Byggfakta växlar upp med AI-teknik i nytt samarbete med teknikbolaget Tendium

Pressmeddelande -

Byggfakta växlar upp med AI-teknik i nytt samarbete med teknikbolaget Tendium

Byggfakta är Sveriges ledande leverantör av information om offentliga och privata bygg- och anläggningsprojekt. Med hjälp av Tendiums unika AI-baserade plattform lägger de nu till tjänster inom bevakning av offentliga byggupphandlingar till sitt erbjudande.

“Vi vet att när privata marknaden svalnar så hettar det till på den offentliga marknaden. Vi tror jättemycket på samarbetet med Byggfakta och att vi båda kommer att bli starkare av det”, säger Ronny Ågren, försäljningschef på Tendium.

Tendium startade 2018 och växer nu snabbt på upphandlingsmarknaden. De har genom innovativ teknik och smarta arbetsflöden skapat ett nytt sätt att arbeta med anbud. Offentlig upphandling är en marknad som enligt Tendiums egen data omfattade över 800 miljarder kronor 2021, och det finns en stark efterfrågan på verktyg som förenklar upphandling för leverantörer.

”Med Tendiums plattform och vår erfarenhet från byggbranschen får våra kunder en unik lösning för att säkerställa att man inte missar en viktig upphandling och kan även göra en snabb och enkel bedömning av varje upphandling. Vi vet av egen erfarenhet och via våra kunder hur svårt och tidskrävande det är idag”, säger Peter Björk, affärsområdesansvarig för Byggfakta Tender.

“Offentlig upphandling är en marknad som ligger efter i digitalisering och innovation, och vi är jätteglada över att fortsätta transformera marknaden tillsammans med Byggfakta”, säger Hannes Dernehl, VD och grundare av Tendium.

För mer information, kontakta:

Peter Björk, Affärsområdesansvarig på Byggfakta Tender, 070-1010705
Elin Lööw, PR & kommunikation på Tendium, 070-4007751

Om Byggfakta

Byggfakta har levererat bygginformation till branschens aktörer sedan starten 1936. Idag tillhandahåller de Nordens största projektplattform och erbjuder sina kunder Sveriges mest populära tjänster för bevakning, bearbetning och analys av byggprojektmarknaden. Byggfakta Sverige ingår i den globala koncernen Byggfakta Group, som börsnoterades under 2021 och har verksamhet i 26 länder. Läs mer på https://www.byggfakta.se/ och om Byggfakta Tender https://www.byggfaktatender.se

Om Tendium

Tendium transformerar offentlig upphandling genom AI-baserade digitala tjänster. Med automatisering, data-drivna insikter och smarta arbetsflöden förenklar och förbättrar de offentlig upphandling för anbudsgivare. Tendium grundades 2018 av Hannes Dernehl och Oskar Lundgren. Läs mer på https://tendium.ai

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet.

Din samarbetspartner inom försäljning, marknadsföring, anbud, inköp och beslutsstöd. Du får tillgång till Nordens största projektdatabas och marknadsplattform med relaterade företag och beslutsfattare. Du kan nå, fråga och påverka dem via marknadens mest använda tjänster för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden.

Din MATCHMAKER – vi matchar ihop dig med rätt affärspartners oavsett om du är köpare, säljare, föreskrivare eller påverkare. På köpet bidrar vi tillsammans till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.


BYGGFAKTA Group med våra varumärken BYGGFAKTA, BYGGFAKTA DOCU, SVERIGE BYGGER, BYGGVÄRLDEN, CITYMARK, BYGGFAKTA TENDER, HUSGUIDEN, ALLT OM BOSTAD m fl. finns på plats i Hälsingland (Ljusdal och Glada Hudik) samt i Stockholm. Koncernen finns i hela Norden och stora delar av Europa.

Du når oss på telefon 0651-55 25 00 eller info@byggfakta.se


Kontakter

Susanne Bengtsson

Susanne Bengtsson

Presskontakt Presskontakt 070-6161112

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.