Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Byggfakta Groups nya kontor i Ljusdal är inflyttningsklart.

Lokal och internationell prägel på Byggfakta Groups nya huvudkontor

Ett lokalt projekt med internationell touch. Så kan man sammanfatta Byggfaktas nya huvudkontor i Ljusdal som nu står klart för de 140 medarbetarna.
– Efter många års planering och byggande står vi äntligen här, jag är jättestolt, säger Lars Johansson, vd Byggfakta Sverige.
Byggfakta Groups satsning på ett nytt kontor är ett av de största nybyggnadsprojekten i Ljusdals kommun på många år. Pr

Ökat byggande under september, enligt Byggfaktas Byggstartsindikator

Ökat byggande under september, enligt Byggfaktas Byggstartsindikator

Byggstarterna av nyproduktionsprojekt ökade mellan augusti och september enligt Byggfaktas Byggstartsindikator. Bostadsbyggandet steg med 1,4 procent medan övrigt byggande ökade med 0,9 procent. De senaste tolv månaderna har Byggstartsindikatorn ökat med 3,9 procent. Bostadsindikatorn har fallit med 39 procent medan Indikatorn för övrigt byggande ökat med 40 procent. Enstaka mycket stora byggstart

Nedgången för bostadsbyggandet planade ut under juli, enligt Byggfaktas Byggstartsindikator

Nedgången för bostadsbyggandet planade ut under juli, enligt Byggfaktas Byggstartsindikator

Byggstarterna av nyproduktionsprojekt minskade med 0,3 procent mellan juni och juli enligt Byggfaktas Byggstartsindikator. Bostadsbyggandet var oförändrat medan övrigt byggande minskade med 0,5 procent. De senaste tolv månaderna har Byggstartsindikatorn minskat med 12,1 procent. Bostadsindikatorn har fallit med 33 procent medan Indikatorn för övrigt byggande ökat med 9 procent.

Bostadsbyggandet föll medan övrigt byggande steg under juni, enligt Byggfaktas Byggstartsindikator

Bostadsbyggandet föll medan övrigt byggande steg under juni, enligt Byggfaktas Byggstartsindikator

Byggstarterna av nyproduktionsprojekt ökade med 0,4 procent mellan maj och juni enligt Byggfaktas Byggstartsindikator. Bostadsbyggandet minskade med 0,5 procent medan övrigt byggande ökade med 1,0 procent. De senaste tolv månaderna har Byggstartsindikatorn minskat med 10,2 procent. Bostadsindikatorn har fallit med 39 procent medan Indikatorn för övrigt byggande ökat med 22 procent.

Tecken på att nedgången i byggandet bromsar in, enligt Byggfaktas Byggstartsindikator för maj

Tecken på att nedgången i byggandet bromsar in, enligt Byggfaktas Byggstartsindikator för maj

Byggstarterna av nyproduktionsprojekt ökade med 0,6 procent mellan april och maj enligt Byggfaktas Byggstartsindikator. Bostadsbyggandet ökade med 0,3 procent medan övrigt byggande ökade med 0,7 procent. De senaste tolv månaderna har Byggstartsindikatorn minskat med 11,8 procent. Bostadsindikatorn har fallit med 38 procent medan Indikatorn för övrigt byggande ökat med 21 procent.

Mikael Sjölund, vd Coreco och Peter Björk, affärsområdesansvarig för Byggfakta Tender, tar i hand för ett nytt samarbete mellan bolagen.

Byggfakta startar nytt bolag för att skapa den nya marknadsplatsen för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn

Byggfakta Tender (Byggfakta) samarbetar med Coreco i ett nytt gemensamt bolag. Syftet med det nya bolaget är att bidra till en effektiv och hållbar fastighet- och samhällsbyggnadssektor. Kraven på byggindustrin ökar och människor önskar användarvänliga verktyg. Med hjälp av ny digital teknik ser partnerna en möjlighet att revolutionera byggbranschens sätt att göra affärer och hur olika parter samv

Visa mer

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.