Gå direkt till innehåll
Byggfakta Groups nya kontor i Ljusdal är inflyttningsklart.
Byggfakta Groups nya kontor i Ljusdal är inflyttningsklart.

Pressmeddelande -

Lokal och internationell prägel på Byggfakta Groups nya huvudkontor

Ett lokalt projekt med internationell touch. Så kan man sammanfatta Byggfaktas nya huvudkontor i Ljusdal som nu står klart för de 140 medarbetarna.

Efter många års planering och byggande står vi äntligen här, jag är jättestolt, säger Lars Johansson, vd Byggfakta Sverige.

Byggfakta Groups satsning på ett nytt kontor är ett av de största nybyggnadsprojekten i Ljusdals kommun på många år. Projektet är startskottet för utvecklingen av hela Östernäs-området samtidigt som det markerar Byggfaktas rötter och lokala förankring.

Idag har Byggfakta Group verksamhet i 27 länder, och visionen har varit att skapa ett internationellt representativt kontor och samtidigt behålla känslan av Hälsingland. I det nya kontoret kommer flera av koncernbolagen att samlas.

– Med det nya kontoret placerar vi oss ännu tydligare i Ljusdal och kan växa här, säger Lars Johansson.

Projektet har genomsyrats av stark lokal samverkan och hög transparens. Både arkitekt, totalentreprenör och underleverantörer har hämtats från kommunen eller närliggande orter. Sidskogen Bygg har varit huvudentreprenör för kontorsbygget, som kostat cirka 65 miljoner.

– Projektet har flutit på otroligt bra, både enligt tidplan och inom budget, tack vare de fantastiska partners vi haft med oss. När man ser hur fint allt är blir man väldigt stolt, säger Joakim Hägerstrand, COO på Byggfakta Group och intern projektledare för flyttprocessen.

Byggnaden, som ligger vid Kyrksjöns strand, har ritats av arkitekt Joakim Östberg i Järvsö och består av fem sammanbyggda sjöbodsinspirerade huskroppar i två plan om totalt 2500 kvadratmeter. Ljus och rymd är något som speglar interiören. Byggnaden har generösa takhöjder, helglaspartier och många fönster. Mitt i huset finns ett atrium med glastak.

Solceller och bergvärme har valts för att minimera energiförbrukningen. Fastigheten tar även tillvara på kyla från borrhålen. Materialen är genomgående hållbara och håller hög klass.

För inredningen har Järvsökonstnären Johanna H Lindvall svarat.

– Mycket av inredningen har producerats lokalt. Vi har velat spegla det lokala samtidigt som kontoret ska vara internationellt representativt. Jag har också velat skapa unika miljöer med variation och detaljrikedom i material och färgval samtidigt som allt måste hänga ihop och samspela.

Det var under 2021 som Byggfakta utlyste en arkitekttävling för ett nytt kontor. Bygglovet beviljades i april 2022 och i maj togs det första spadtaget. Den 15 december 2023 flyttade personalen in.

  Ämnen


  MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM -inom försäljning, marknadsföring, anbud, inköp och beslutsstöd. Du får tillgång till Nordens största projektdatabas och marknadsplattform och marknadens mest använda tjänster för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden.

  Din MATCHMAKER – vi matchar ihop dig med rätt affärspartners oavsett om du är köpare, säljare, föreskriva eller påverka. På köpet bidrar vi tillsammans till en effektivare bransch med ökad transparens och sundare konkurrens.


  BYGGFAKTA Group med våra varumärken BYGGFAKTA, BYGGFAKTA DOCU, SVERIGE BYGGER, BYGGVÄRLDEN, CITYMARK, BYGGFAKTA TENDER, HUSGUIDEN, ALLT OM BOSTAD m fl. finns på plats i Hälsingland (Ljusdal och Hudiksvall) samt i Stockholm. Koncernen finns i hela Norden och stora delar av Europa.

  Du när oss på telefon 0651-55 25 00 eller info@byggfakta.se

  Kontakter

  Susanne Bengtsson

  Susanne Bengtsson

  Presskontakt Presskontakt 070-6161112

  MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

  Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.