Gå direkt till innehåll
Tillsammans är vi starka och kan lansera rekordmånga nya tjänster som hjälper branschens aktörer
Tillsammans är vi starka och kan lansera rekordmånga nya tjänster som hjälper branschens aktörer

Pressmeddelande -

SVERIGE BYGGER FUSIONERAS MED BYGGFAKTA, TILLSAMMANS ÄR VI BYGGBRANSCHENS GO-TO GUY

Viktig information till dig som är kund till Sverige Bygger AB (tidigare org.nr 556264–9607), kund till BYGGFAKTA och till andra samarbetspartners och aktörer i byggbranschen.

Sverige Bygger har fusionerats in i Byggfakta DOCU Sweden AB (org.nr 556324–9100)

Vi ber er att uppdatera era register med nya uppgifter. Kontoret i Hudiksvall finns kvar och har samma post- och besöksadress men under annat företagsnamn. D v s Byggfakta DOCU Sweden AB, Box 1200 (Besöksadress: Sjötullsgatan 10), 824 15 Hudiksvall.

Ev. redan mottagna fakturor betalas oförändrat enligt den information som finns på dem men i era register bör ni sedan uppdatera till rätt bankgiro för Byggfakta DOCU Sweden: 442–4172

Tjänsten Mitt Sverige Bygger och andra tjänster från Sverige Bygger lever vidare och fylls på samma sätt på med ny fräsch information hela tiden. Personalen finns också kvar och hjälper dig, och tillsammans blir vi från Sverige Bygger i Hudiksvall och Byggfakta i Ljusdal din och hela byggbranschens Go-To Guy inom försäljning, marknadsföring och beslutsstöd.

Om du har frågor eller funderingar kring ovanstående, tveka inte att kontakta din kundansvariga hos oss eller CEO Lars Johansson på telefon 070-600 82 14 eller via e-post till lars.johansson@byggfakta.se 

Det var det formella – men vad innebär då detta för våra kunder och för branschen?

Jo, tillsammans blir vi din och byggbranschens Go-To Guy

Sverige Bygger och Byggfakta går alltså ihop och samlar gemensamt resurserna under namnet Byggfakta och juridiskt bolaget Byggfakta DOCU Sweden AB. En logisk utveckling som gör att vi kan erbjuda en ännu bättre bevakning av projektmarknaden och en projektdatabas som ger branschen bättre byggstatistik och beslutsunderlag. Dessutom ger det oss bättre möjligheter till kraftsamling då det gäller gemensam utveckling av nya tjänster som gynnar dig och våra andra kunder.

Tillsammans blir vi din och byggbranschens Go-To Guy, en affärspartner som hjälper dig och branschens aktörer inom områden som försäljning, marknadsföring och beslutsstöd.

Ingen dramatik, helt logiskt och bra för både oss, våra kunder och branschen.

Ända sedan 2011/2012 har vi haft en gemensam informationsinsamling och projektdatabas i Sverige och i koncernen finns även branschens största nordiska projektdatabas med relaterade företag och beslutsfattare. Tack vare samarbetet kring informationsinsamlingen har både kvaliteten på informationen och mängden information ökat. Här är några bevis på det, från 2014 till 2019 har följande förbättringar i informationsinsamlingen skett:

  • Antalet projekt som vi tipsat om, inkl. ”engångstips” har ökat med 26 %, från 57 487 till 71 177 st.
  • Antalet kontrollerade, uppföljda projekt har ökat med 13 %, från 43 944 till 59 777 st.
  • Antalet helt nya projekt vi identifierat och lagt upp i databasen har ökat med 14 %, från 24 629 till 28 088 st.
  • Antalet uppdateringar på projekten har ökat med 35 %, från 104 690 till 141 255 st.
  • Antalet kontaktpersoner på projekten har ökat med 13 %, från 61 468 till 69 618 st.
  • Antalet e-postadresser till kontaktpersoner har ökat med över 300 %, från 5326 till 16 192 st.

Förbättringarna handlar dels om antal resurser vi gemensamt kunnat lägga på insamlingen men en stor del har också handlat om att utveckla effektivare sätt att samla in genom att använda ny teknik och ett nytt egenutvecklat verktyg för att registrera och följa upp informationen.

Med en bättre täckning av projektmarknaden och bättre kvalitet på informationen ökar även branschens nytta för den statistik som kan nyttjas från bevakningen och databasen som ständigt uppdateras. Fler och fler byggherrar och branschen i sin helhet börjar förstå värdet av att tidigt och tydligt kommunicera ut sina projektplaner eftersom det ökar möjligheterna till fler anbudsgivare och därmed ökad konkurrens och både lägre kostnader och bättre, kanske mer hållbara lösningar och anbud.

En för hela branschen positiv konsekvens av vår verksamhet är att vi bidrar till en ökad transparens och konkurrens på projektmarknaden – och inte minst också ett viktigt beslutsunderlag för både branschorganisationer och rikstäckande såväl som lokala aktörer. Vår databas används också i vissa forskningsprojekt och för branschen viktiga undersökningar.

Rekord i lansering av nya tjänster kommer att ske under 2020

Här är några av de nyheter som lanseras under 2020.

LIVEstat

Byggstatistik om projektmarknaden - i REALTID. En ny statistiktjänst som redan lanserats i början av 2020 och som utvecklats vidare i ett nordiskt perspektiv. Tjänsten kompletterar marknadsanalysen i Mitt Sverige Bygger och ger kunderna möjlighet att själva vrida och vända på informationen från projektmarknaden inom ramen för det urval man har, tjänsten är dynamisk och visualiseras i Microsoft Power BI. Läs mer om och boka demo av LIVEstat här.

Analytics PRO

Helt ny tjänst som omvandlar besökarna på våra kunders hemsidor till relevanta leads. Analytics PRO är baserad på avancerad teknik som följer IP-adresser och cookies för att sedan matcha den informationen med de nordiska databaserna inom byggprojektmarknaden.

Kombinationen av att få reda på vilka företag som besöker er hemsida, vilka byggprojekt de är inblandade i samt vem som är kontaktpersonen på projekten är unik. Vad vi vet världsunik (vi erbjuder tjänsten i Sverige, Norge, Danmark och Finland). Du får hjälp att omvandla proffsen (t ex. byggherrar, arkitekter, byggkonsulter, byggentreprenörer, UE, installatörer m fl.) som besöker din hemsida till leads - men inte vilka leads som helst, vi kan även visa vilka byggprojekt de har varit eller är involverade i.

Läs mer om Analytics PRO här eller skicka ett mail till jatack@byggfakta.se där du skriver PRO i ämnesraden så kontaktar vi dig för mer information.

Byggfakta SMART

SMART står för Sales, Marketing, Analysing (in) Relevant Technology. Det är den nya tjänsten som har inbyggd AI (Artificiell intelligens) och machine learning, och som framåt kommer att erbjudas för att ersätta både Mitt Sverige Bygger och Byggfakta LIVE. Tjänsten lanseras inom kort.

Fler tjänster som går bra

Då det gäller tjänsten Byggfakta DOCU ser vi ett ökat sökande och nerladdande av dokument och information om byggmaterial och produkter. Proffsen använder denna, nordens största produktkatalog med byggmaterial och produkter inom bygg, inredning, utemiljö, installation, skydd och industri, för att hitta lösningar till sina projekt.

Till sist några viktiga tips!

Vi har i och med fusionen även slagit ihop våra pressrum till ett och samma så se till att du följer oss och inte missar några viktiga nyheter om projektmarknaden, byggstatistik m.m. Du följer oss här.

Du kan även följa oss på LinkedIn här.

Dessutom kan du läsa artiklar från tidningen Byggvärlden om historien om Byggfakta samt om fusionen här.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


BYGGFAKTA är Byggbranschens Go-To Guy inom försäljning, marknadsföring och beslutsstöd. Vi erbjuder Sveriges mest använda tjänster för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden.

I våra tjänster får du tillgång till Sveriges största projektdatabas med relaterade företag och beslutsfattare - och den mest omfattande bevakningen av projektmarknaden. Ett vinnande team som hjälper dig med support, service, extra tjänster och expertis ingår också!

Vi är din affärspartner och sätter dig i pole position för nya affärsmöjligheter på byggprojektmarknaden!

BYGGFAKTA Group med våra varumärken BYGGFAKTA, BYGGFAKTA DOCU, SVERIGE BYGGER, BYGGVÄRLDEN, CITYMARK, HUSGUIDEN, ALLT OM BOSTAD m fl. finns på plats i Hälsingland (Ljusdal och Glada Hudik) samt i Stockholm. Koncernen finns i hela Norden.

Du når oss på telefon 0651-55 25 00 eller info@byggfakta.se

Presskontakt

Peter Åhs

Peter Åhs

Presskontakt Marknadschef Sverige 0650-40 28 00

Relaterat material

Relaterade nyheter