Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Att måla om utvändigt är den vanligaste planerade åtgärden på svenskagårdar enligt Lantbruksinvest från Byggfakta. Foto: Adobe Stock

Måla om är den vanligaste investeringen på svenska gårdar men batterilagring dyker upp som hetaste nyhet bland de planerade investeringarna.

Att måla om utvändigt är den vanligaste planerade åtgärden på landets gårdar. Det framgår när Byggfakta undersökt vilka investeringar som ägare/arrendatorer till lantbruks- och skogsfastigheter planerar från våren 2024 och framåt. En ny planerad investering som dykt upp högt upp på "topplistan" är batterilagring och listan är sedan lång vad gäller övriga planerade investeringar.

Byggfaktas rapport "Indikationer och insikter" baseras på svar från 1472 branschpersoner.

Indikationer och insikter från 1472 personer på projektmarknaden visar bland annat stort intresse för återbruk, men även stora utmaningar.

Byggbranschens aktörer är överens om att återbruk kommer att öka under 2024. Samtidigt uppger åtta av tio konsulter att det är svårt att hitta material och produkter som kan återbrukas. Leverantörerna ser ut att ha underskattat värdet av att bli föreskriven. Det är några exempel från Byggfaktas rapport Indikationer & Insikter, som baseras på svar från 1472 personer inom samhällsbyggnadsbranschen.

Visa mer

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.