Gå direkt till innehåll

Ämnen: Jordbruk, lantbruk, fiske

Att måla om utvändigt är den vanligaste planerade åtgärden på svenskagårdar enligt Lantbruksinvest från Byggfakta. Foto: Adobe Stock

Måla om är den vanligaste investeringen på svenska gårdar men batterilagring dyker upp som hetaste nyhet bland de planerade investeringarna.

Att måla om utvändigt är den vanligaste planerade åtgärden på landets gårdar. Det framgår när Byggfakta undersökt vilka investeringar som ägare/arrendatorer till lantbruks- och skogsfastigheter planerar från våren 2024 och framåt. En ny planerad investering som dykt upp högt upp på "topplistan" är batterilagring och listan är sedan lång vad gäller övriga planerade investeringar.

Därför är svaren från årets kartläggning av lantbrukarnas och skogsbrukarnas planerade investeringar extra värdefulla i år - Lantbruksinvest 2022

Därför är svaren från årets kartläggning av lantbrukarnas och skogsbrukarnas planerade investeringar extra värdefulla i år - Lantbruksinvest 2022

Svaren från årets kartläggning av lantbrukarnas och skogsbrukarnas planerade investeringar är extra värdefulla i år. Extra värdefulla nu - och i framtiden. Eftersom det handlar om en bransch som haft och har det tufft med ökade kostnader för energi, drivmedel, foder och gödsel är information om de som ändå verkligen satsar på att investera och utveckla sin verksamhet extra mycket värd.

Målning, fönsterbyte, bygga maskinhall eller investera i solceller, stängsel, traktor, personbil, värmepump o s v.

Så här ser lantbrukarnas bygg- och investeringsplaner ut 2021 och framåt.

Tusentals lantbrukare, ägare och arrendatorer till lantbruks- och skogsfastigheter planerar bygg-/renoveringsåtgärder samt investeringar i maskiner, verktyg, fordon, utrustning och andra produkter och tjänster. Vi har ägnat veckor åt årets kartläggning till Lantbruksinvest 2021 och här bjuder vi på några topplistor från vad som ligger högst upp på lantbrukarnas bygg- och investeringsplaner.

Över 8000 lantbrukare ska investera i maskiner, fordon, verktyg, utrustning, underhåll eller byggnation

Över 8000 lantbrukare ska investera i maskiner, fordon, verktyg, utrustning, underhåll eller byggnation

Årets stora kartläggning över lant- och skogsbrukarnas planerade investeringar är nu sammanställd. Den visar att över 8 000 av dem planerar att bygga, renovera, underhålla sina fastigheter och/eller att investera i maskiner, fordon, verktyg, utrustning m.m. Nu kan du som erbjuder varor eller tjänster till dessa lantbrukare ta del av informationen och affärsmöjligheterna.

Över 8000 lantbrukare planerar investeringar och byggåtgärder - vill du veta vilka?

Lantbruks INVEST - över 8 000 lantbrukare planerar investeringar, byggnation och underhåll

Via Lantbruks INVEST får du veta vilka lantbrukare som planerar att bygga, renovera och investera i bostadshus, fritidshus, maskinhall, verkstad, lager, ekonomibyggnader, stall o s v. Du får veta vilka som planerar mark- och anläggningsjobb, investeringar i fordon, maskiner, verktyg eller vilka som ser över uppvärmningssystem, avtal med elleverantörer, bank- och försäkringsbolag. Med mera!

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.