Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sundsvalls kommun - hetaste byggherren i Västernorrland

Statistik från Sverige Bygger, Byggsveriges affärskälla visar att Sundsvalls kommun är den byggherre i Västernorrlands län som planerar flest byggprojekt under åren 2010-2012. Hela 38 projekt planeras till en total kostnad på ca 1,1 Mdkr.

Två av projekten är riktigt stora, en nybyggnation av teater- och kulturhus på Fisktorget inväntar beslut från kommunstyrelsen och beräknas kosta kring 360 Mkr om och när det sätter igång. Man utreder också möjligheten att bygga en ny biogasanläggning tillsammans med Östersunds kommun, bygget kommer att gå på ca 350 Mkr om det blir av, det finns dock andra alternativ som utreds och man väntar på ett politiskt beslut.

Andra stora projekt värda att nämnas är bl a nybyggnad av ett resecentrum, en planerad tillbyggnad av Tonhallen och om-/tillbyggnad av en skola på Bergsåker.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Peter Åhs

Peter Åhs

Presskontakt Marknads- och affärsutveckling Byggfakta Sverige Sverige 0650-40 28 00 LinkedIn
Susanne Bengtsson

Susanne Bengtsson

Presskontakt Presskontakt 070-6161112

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.