Gå direkt till innehåll
Ny rapport om skolbyggandet visar minskad byggstartsvolym men stor ökning av projekteringar

Pressmeddelande -

Ny rapport om skolbyggandet visar minskad byggstartsvolym men stor ökning av projekteringar

Byggstartsvolymerna har ökat i 8 av 21 län men sammantaget har det byggstartat skolor och förskolor till ett mindre värde de senaste 12 månaderna jämfört med föregående 12. Det har skett en minskning i de tre storstadslänen men Uppsala län visar däremot en stor ökning av byggstarter. Tittar vi per kommun finns det tio kommuner där det byggstartat skol- och förskoleprojekt till ett värde av över 500 Mkr de senaste 12 månaderna. Uppsala toppar den listan med byggstarter på drygt 1,8 miljarder.

Det är byggstarter av skolor som minskat sammantaget, byggstarter av förskolorna ligger perioden augusti 2021-juli 2022 kvar på ungefär samma nivå som perioderna augusti 2019-juli 2020 samt augusti 2020-juli 2021.

Det som indikerar en framtida ökning av byggstarter är en ökning av både skol- och förskoleprojekt där projektering startat och Stockholm står där för den riktigt stora ökningen. I 14 av 21 län har projekteringsstarterna ökat. Projekteringarna av förskolor har ökat hela + 70 procent den senaste 12 månaders perioden.

Ladda ner hela rapporten helt utan kostnad här så får du dessutom topplistan över de 65 byggföretag som varit mest aktiva, mest anlitade på projektmarknaden då det gäller byggandet av skolor och förskolor hösten 2019-hösten 2022.

Vill du ha en gratis lista med planerade byggprojekt (skolor och förskolor - eller varför inte bostäder, hotell, kontor, sjukhus, vägar, broar, industrier, lager, affärslokaler etc.) så kan du beställa din lista här

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet.

Din GO-TO GUY inom försäljning, marknadsföring, anbud, inköp och beslutsstöd. Du får tillgång till Nordens största projektdatabas och marknadsplattform med relaterade företag och beslutsfattare. Du kan nå, fråga och påverka dem via marknadens mest använda tjänster för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden.

Din MATCHMAKER – vi matchar ihop dig med rätt affärspartners oavsett om du är köpare, säljare, föreskrivare eller påverkare. På köpet bidrar vi tillsammans till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.


BYGGFAKTA Group med våra varumärken BYGGFAKTA, BYGGFAKTA DOCU, SVERIGE BYGGER, BYGGVÄRLDEN, CITYMARK, BYGGFAKTA TENDER, HUSGUIDEN, ALLT OM BOSTAD m fl. finns på plats i Hälsingland (Ljusdal och Glada Hudik) samt i Stockholm. Koncernen finns i hela Norden och stora delar av Europa.

Du når oss på telefon 0651-55 25 00 eller info@byggfakta.se

Presskontakt

Peter Åhs

Peter Åhs

Presskontakt Marknads- och affärsutveckling Byggfakta Sverige Sverige 0650-40 28 00 LinkedIn
Susanne Bengtsson

Susanne Bengtsson

Presskontakt Presskontakt 070-6161112

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.