Gå direkt till innehåll
Sara kulturhus i Skellefteå "Veckans projekt" v. 48 - Byggfaktas veckovisa inlägg
Sara kulturhus i Skellefteå "Veckans projekt" v. 48 - Byggfaktas veckovisa inlägg

Pressmeddelande -

Modig träbyggnad - Veckans projekt hos Byggfakta


Ny vecka – och ett nytt ”Veckans projekt”. Denna vecka lyfter vi ett spektakulärt träbygge i Skellefteå!

I början på september invigdes Skellefteås nya kulturhus som har fått namnet Sara Kulturhus efter en av stadens stora författare Sara Lidman. Kulturhuset inspirerar både in- och utvändigt till kreativitet, kultur och en hållbar utveckling. Huset står 74 meter högt i centrala Skellefteå och är en av världens största träbyggnader. Trämaterialet som används för byggnationen har inte rest långt, tvärtom så kommer materialet från skog i regionen och trästommen har producerats av företaget Martinsons Byggsystem KB som har sin placering 6 mil utanför Skellefteå.

Läs mer om Veckans projekt på vår hemsida!

Är du inblandad i något projekt som du tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet? Tipsa oss via https://www.byggfakta.se/veckans-projekt.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BYGGBRANSCHENS GO-TO GUY & MATCHMAKER för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet.

Din GO-TO GUY inom försäljning, marknadsföring, anbud, inköp och beslutsstöd. Du får tillgång till Nordens största projektdatabas och marknadsplattform med relaterade företag och beslutsfattare. Du kan nå, fråga och påverka dem via marknadens mest använda tjänster för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden.

Din MATCHMAKER – vi matchar ihop dig med rätt affärspartners oavsett om du är köpare, säljare, föreskrivare eller påverkare. På köpet bidrar vi tillsammans till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.


BYGGFAKTA Group med våra varumärken BYGGFAKTA, BYGGFAKTA DOCU, SVERIGE BYGGER, BYGGVÄRLDEN, CITYMARK, BYGGFAKTA TENDER, HUSGUIDEN, ALLT OM BOSTAD m fl. finns på plats i Hälsingland (Ljusdal och Glada Hudik) samt i Stockholm. Koncernen finns i hela Norden och stora delar av Europa.

Du når oss på telefon 0651-55 25 00 eller info@byggfakta.se

Presskontakt

Peter Åhs

Peter Åhs

Presskontakt Marknads- och affärsutveckling Byggfakta Sverige Sverige 0650-40 28 00 LinkedIn
Susanne Bengtsson

Susanne Bengtsson

Presskontakt Presskontakt 070-6161112

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.