Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fortsatta satsningar på vindkraft

Vindkraftverk är något som planeras i stor utsträckning över hela landet just nu, i Sverige Byggers databas finns över 670 registrerade vindkraftsprojekt med planerad byggstart 2010-2012 till en sammanlagd byggkostnad av hela 124 Mdkr*.

Siffrorna visar att man i norrlandslänen ofta planerar färre men riktigt stora vindkraftsparker medan man i den södra delen av landet planerar många projekt till en lägre byggkostnad. I Jämtlands län finns 37 projekt registrerade till en uppskattad byggkostnad av hela 25,5 Mdkr medan man i Skåne har så mycket som 120 projekt men den totala uppskattade byggkostnaden uppgår endast till 16 Mdkr.

Vi frågade Lars Johansson, redaktionschef på Sverige Bygger, om det finns något ytterligare att notera; "Anmärkningsvärt är att vi har registrerade vindkraftsprojekt i samtliga län utom ett. I Västmanlands län kan vi inte se att man planerar för vindkraft under nämnda period, anledningen kan vara att Västmanland är det enda län som inte har något område prioriterat som "Riksintresse för vindbruk" av Energimyndigheten."

* Till denna siffra ska också läggas flera projekt som saknar officiell kostnad, den verkliga beräknade summan är med andra ord ännu högre.

Källa: Sverige Bygger AB, Byggsveriges affärskälla

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Peter Åhs

Peter Åhs

Presskontakt Marknads- och affärsutveckling Byggfakta Sverige Sverige 0650-40 28 00 LinkedIn
Susanne Bengtsson

Susanne Bengtsson

Presskontakt Presskontakt 070-6161112

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.