Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Aktuella trender i bostadsrättsföreningarnas underhålls- och investeringsplaner

Ljus framtid för företag som vill utföra fasadarbeten på bostadsrättsföreningar?

Sverige Byggers årliga kartläggning av Sveriges bostadsrättsföreningar visar på några tydliga trender i planerna på underhåll och investeringar. "Bland de ca 1000 föreningar som svarat att de kommer att göra underhåll kan vi se att fasadarbete är den åtgärd som ökat mest jämfört med tidigare år. Det handlar om en ökning på drygt 4 %", säger Sofie Sjöström som ansvarat för kartläggningen.

20 % av de föreningar som svarat att de ska göra någon form av underhåll planerar just fasadarbeten och det kan jämföras med 16 % i motsvarande undersökningar både 2010 och 2011.

Andra underhållsåtgärder som ökat enligt den nya kartläggningen, jämfört med tidigare år:

Asfaltarbeten, +3 % (9 % av de föreningar som planerar underhåll ska asfaltera)

Yttertak, +2 % (17 % av de föreningar som planerar underhåll ska åtgärda yttertaket)

Hissar, +2 % (7 % av de föreningar som planerar underhåll ska göra hissarbeten)

Trädgård/grönytor, +1 % (12 % av de föreningar som planerar underhåll ska utföra trädgårdsarbeten)

Balkongrenoveringar, +1 % (11 % av de föreningar som planerar underhåll ska renovera balkongerna)

Däremot ligger både nya balkonger och inglasning av balkonger på samma nivå som tidigare, ca 5 % planerar nya balkonger och ca 4 % planerar inglasningar av balkonger.

När det gäller andra typer av investeringar/inköp så är trenden ett ökande behov av tvättmaskiner/torktumlare (+2 %) samt säkerhetsåtgärder som lås, säkerhetsdörrar och porttelefoner (+1 %).

Åtgärder som ligger kvar på en nivå enligt tidigare års undersökningar är bland annat underhåll/investeringar i värmesystem, ventilation, sophantering, tapetsering, entrédörrar etc.

Åtgärder som minskat jämfört med tidigare års undersökningar är hängrännor/stuprör, rasskydd och värmekablar till hängrännor - beror det kanske på en mildare vinter?

Vill du veta mer om undersökningen, kanske beställa affärsmöjligheter (leads till din säljkår) i form av vilka bostadsrättsföreningar som ska utföra just de åtgärder du intresserar dig för är du välkommen att kontakta oss på sales@sverigebygger.se eller 0650-151 50. Du kan även använda denna länken: http://www.sverigebygger.se/Company/SE/unytt/underhallsnytt2012.asp

 

Ämnen

Kategorier


Sverige Bygger - Byggsveriges affärskälla och din affärspartner.

Kontakter

Peter Åhs

Peter Åhs

Presskontakt Marknads- och affärsutveckling Byggfakta Sverige Sverige 0650-40 28 00 LinkedIn
Susanne Bengtsson

Susanne Bengtsson

Presskontakt Presskontakt 070-6161112

MITTPUNKTEN I BYGGBRANSCHENS EKOSYSTEM - för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare

Byggfakta är mittpunkten i byggbranschens ekosystem för köpare, säljare, föreskrivare och påverkare som är öppna för nya affärsmöjligheter, ökad tillväxt och lönsamhet. Tillsammans bidrar vi till en effektivare bransch med ökad transparens och konkurrens.